Action Mode в iPhone 14 Pro – стабілізація за межами фантазії

Починаючи з iPhone 14 Pro, компанія Apple спростила зйомку при русі. У смартфоні з'явилася стабілізація зображення другого покоління та режим зйомки Action Mode. Розглянемо гайд, як максимально ефективно використовувати нові функції для плавної картинки в динамічних сценах.

Що таке Action Mode

Знімати відео нерухомо дуже просто. Але все змінюється, коли потрібно стежити за рухомим об'єктом. Як тільки доводиться переміщатися по локації, є ризик, що відео почне тремтіти. Хоча вбудована стабілізація на iPhone мінімізує цю проблему, бувають випадки, коли «тряска» неминуча та може зіпсувати запис. Новий режим стабілізації відео допоможе в моменти зйомки активних сцен.

Принцип роботи режиму простий. Для створення ефекту стабілізації використовується обрізка зображення по краях. Процесор A16 Bionic і движок машинного навчання сканують області, які знаходяться за межами екрана, та вирівнюють зображення в реальному часі. Завдяки просунутим алгоритмам стабілізація Action Mode не поступається роботі стедикамів.

Як активувати функцію на смартфоні

Почати роботу з режимом Action Mode дуже просто:

  • відкрийте вбудований додаток камери на iPhone 14 Pro;
  • перейдіть в режим відео;
  • натисніть на значок людини, що біжить, у верхній лівій частині екрана.

Тепер ви перебуваєте в режимі Action Mode. За замовчуванням камера буде використовувати надширококутний об'єктив – ви побачите значок 0,5x, виділений в нижній частині екрана. Але можна вибрати інші модулі основної камери. Можна перемикатися між налаштуванням роздільної здатності 1080p і 2,8K (за замовчуванням встановлено HD), достатньо натиснути на значок в правому верхньому куті екрана.

Оптимізуйте режим Action для роботи в приміщенні

Якщо ви перебуваєте в приміщенні, то, швидше за все, побачите на екрані попередження «Потрібно більше світла». Action Mode найкраще підходить для використання на вулиці при достатньому освітленні, але це не означає, що ви не можете використовувати його в приміщенні.

Можна активувати режим навіть при появі попередження про слабке освітлення, хоча відзнятий матеріал буде виглядати зернистим. Але є спосіб оптимізувати режим Action для використання в менш сприятливих умовах освітлення:

  1. Перейдіть в «Налаштування». Натисніть «Камера» > «Запис відео».
  2. Прокрутіть вниз. Увімкніть режим Action Mode Lower Light.

Це трохи знизить ефект стабілізації, але поліпшить якість відео в умовах низького рівня освітлення. У добре освітленому приміщенні ви не отримаєте попередження про низький рівень освітленості, як при вимкненому налаштуванні, але при дуже тьмяному освітленні вам все одно буде запропоновано знайти більше світла.

В таких умовах краще просто використовувати стандартний режим відеозйомки та стабілізацію, яка і так досить добра. Але для запису інтенсивного руху, особливо на вулиці, Action Mode завжди у вашому розпорядженні.

Latest video
Понравилась новость? Поделись ею
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Action Mode в iPhone 14 Pro – стабілізація за межами фантазії

Читайте также наши другие новости:

Опубликовано: Обновлено:
 
Очень секретные статьи